Praktijk voor Klassieke Homeopathie en
Natuurgeneeskunde Cees Verburg

Klassieke Homeopathie

Ieder mens is uniek

Om tot het juiste middel te komen laat een klassiek homeopaat zich leiden door de lichamelijke, emotionele en mentale symptomen. Samen met u bekijk ik alle klachten in hun samenhang. Hierbij spelen bijzondere en heel specifieke individuele klachten een belangrijke rol, want ieder mens is uniek. Ik zoek uit meer dan duizend geneesmiddelen het middel dat precies bij u past. Het is heel goed mogelijk dat tien verschillende mensen met precies dezelfde klacht allemaal een ander middel krijgen.

Totaalaanpak

Heeft u van uw reguliere artsen te horen gekregen dat u maar met uw klachten moet leren leven? Met homeopathie wordt niet alleen de hoofdklacht verholpen, maar door de totaalaanpak (een klacht is immers een onderdeel van een samenhangend geheel) worden bijkomende klachten zoals slecht eten, slecht slapen, angsten, verdriet, boosheid, frustratie, emotionele trauma's, leer- en concentratieproblemen ook verholpen.

Wat is klassieke homeopathie eigenlijk?

Homeopathie past de wet van de gelijksoortigheid toe; het principe dat wat ziek maakt ook kan genezen. Het principe is eenvoudig: een bepaalde stof die in staat is verschijnselen op te roepen, is ook in staat de verschijnselen te genezen. Het gelijkende wordt genezen door het gelijkende: similia similibus curentur.

Levensenergie

Homeopathie is een energetische therapie. Zij stimuleert de levensenergie en brengt zo de genezing tot stand. Ziektesymptomen zijn een uiting van een verstoorde levensenergie. Door een verstoorde levensenergie raak je uit balans en dit uit zich in allerlei klachten. Als je aan de oorzaak van de verstoring voorbij gaat en klachten probeert te onderdrukken wordt het probleem niet opgelost. Homeopathie werkt op de oorzaak van de klachten.