Praktijk voor Klassieke Homeopathie en
Natuurgeneeskunde Cees Verburg

Reacties van patiënten


De reacties zijn zowel qua inhoud als qua tekst geheel door de genoemde betrokken patiënten zelf samengesteld en geschreven. De laatste reacties betreffen mens en dier; paard, hond, kat, konijn, cavia, reptiel.

 1. ME-syndroom (gevolg van Pfeiffer), chronische vermoeidheid, emotionele klachten met vermoeidheid, nekklachten hernia, spierklachten schouders, concentratieproblemen, overgangsklachten, menstruatieklachten, nekklachten, oorsuizingen met duizeligheid (Meniere), hoofdpijn, bijholteontstekingen, chronische verkoudheidsklachten, lusteloosheid, niet lekker in je vel zitten en tussentijds bloedverlies.

  Corry Verrips te Gouda.

 2. Vage burnout-achtige klachten, angst- en paniekaanvallen, depressie.

  Rinke Steutel uit Ingen.

 3. Internet/computerverslaving, vermoeidheid, emotionele klachten en MS-achtige klachten.

  Tamara van Gessel uit Gouda.

 4. Gedeelte van een artikel uit de esta van journaliste Margriet Marbus.

  Hier kunt u het gehele artikel 'Is er leven na de pil?' lezen.

 5. ADHD, concentratieproblemen, onrust, met zichzelf geen raad weten.

  Rob en Petra Bos uit Boskoop.

 6. Niet lekker in je vel zitten, vermoeidheid en hoofdpijn.

  Marlies Badri uit Moordrecht.

 7. Slapeloosheid en grenzen durven stellen.

  Marijke van Uunen uit Gouda.

 8. Endometriose en vermoeidheid.

  Simone Schuijff uit Standdaarbuiten.

 9. Piekeren, gevoeligheid en depressie.

  Henk Pellekooren uit Schoonhoven.

 10. Vermoeidheid, depressie.

  Mevrouw M. Arendsen uit Gouda.

 11. Groeistoornis, vermoeidheid, emotionele klachten, reukstoornis, blessure en snelle werking homeopathie bij acute klachten.

  Ad, Barbara, Esther en Hannah uit Gouda.

 12. Migraine, hoge bloeddruk, zwanger worden en acute klachten kindje.

  Mevrouw Klep te Zoetermeer.

 13. Slaapstoornis, zelfvertrouwen, acne en astmatische klachten.

  Petra de Hoog te Reeuwijk.

 14. Onrust en concentratie, sociale problemen, vermoeidheid en immuunsysteem.

  Esther Sleutelberg te Gouda.

 15. Benauwdheid, spiritualiteit, migraine, slijmbeursontsteking schouder.

  Ada Dekker te Emmercompascuum.

 16. Piekeren en cyste op eierstok.

  Mevrouw J. van der Wind te Gouda.

 17. Open been.

  Meneer D. van Driel te Barneveld.

 18. Open wonden die niet wilden genezen.

  Meneer W. van Heijningen uit Alphen a/d Rijn.

 19. Spastische darm en rugpijn.

  Mevrouw M. van de Vlist te Driebruggen.

 20. Hooikoorts en nog in behandeling zijnde psoriasis.

  Marian Zollner te Boskoop.

 21. Depressie, hoofdpijn, tandenknarsen en spanningen in nek en schouders.

  Mevrouw Tessa Weenhof te Reeuwijk.

 22. Chronische koorts, darmkrampjes, benauwdheid, huidklachten, snelle werking homeopathie bij acute klachten en emotionele klachten.

  Mevrouw S. Heisterborg-Hoogenboom te Gouda.

 23. Astma, eczeem en zelfvertrouwen.

  Bianca van Roon, te Reeuwijk.

 24. Reumatische klachten en vermoeidheid (mijzelf), spastische darm en koliek, aanvallen (ons konijn), wagenziekte (onze hond), artrose en pijnlijke spieren (onze hond). Zwelling been (ons paard).

  Mevrouw Y. Roobol te Gouda.

 25. Vermoeidheid, emotionele klachten, eczeem (onze dochter), pees- en bandklachten (ons paard), klachten Ongeval en eetlust (onze kat), oogklachten (cavia uit de winkel) darmklachten (reptiel uit winkel).

  Helma de Bruyne, voormalig eigenaresse dierenspeciaal zaak te Gouda Goverwelle.

 26. Niesziekte, lusteloosheid, misselijkheid, huidklachten, zelfvertrouwen en vlooienallergie (katten).

  W.E. Kuyvenhoven te Rotterdam.

 27. Ernstige acne.

  Anne Batelaan te Woerden.

 28. Overgangsklachten.

  Claudia Hulshof.

 29. Homeopatische Behandeling paarden (ernstige infectie, pees- en spierproblemen, arthrose, eczeem, etc.) Behandeling kalfje met ernstige darmproblemen. Behandeling kinderen terugkerende infecties, lage weerstand en zich weer rustiger en meer happy voelen.

  Lianne Brand, pensionstal Brand Lekkerkerk.

 1. ME-syndroom (gevolg van Pfeiffer), chronische vermoeidheid, emotionele klachten met vermoeidheid, nekklachten hernia, spierklachten schouders, concentratieproblemen, overgangsklachten, menstruatieklachten, nekklachten, oorsuizingen met duizeligheid (Meniere), hoofdpijn, bijholteontstekingen, chronische verkoudheidsklachten, lusteloosheid, niet lekker in je vel zitten en tussentijds bloedverlies.

  Corry Verrips te Gouda.

  Mijn ervaringen met klassieke homeopathie bij Cees Verburg.

  In de loop der jaren is ons hele gezin al een keer bij Cees onder behandeling geweest. Voor ons allemaal geldt zonder uitzondering dat de resultaten zeer goed zijn te noemen.

  Op advies van een vriendin kwam ik voor het eerst met mijn dochter Nanda zo'n 10 jaar geleden bij Cees. Zij had zware vermoeidheidsklachten na een paar jaar eerder Pfeiffer te hebben had. Het bekende ME-syndroom dus. Cees heeft haar korreltjes gegeven. Zij reageerde direct. Zij werd nog vermoeider en haar klieren zette weer enorm op. Dit had ze jaren niet gehad. In haar bloed was de Pfeiffer niet meer aan te tonen. Het leek wel of ze de Pfeiffer terug kreeg. Ik belde Cees op hoe dit nu kon. Hij stelde mij gerust en zei dat de reactie op het middel zeer goed was en ze de komende weken op zou knappen. Nou dat gebeurde dus ook. Na een paar dagen verdwenen de klierzwellingen al en na een paar weken had ik mijn oude dochter van voor de Pfeiffer terug. Ik moet zeggen dat ik zeer verbaasd was en wat was ik blij.

  Jaren later had Nanda weer last van vermoeidheidsklachten. Dit kwam door bepaalde emoties. Zij had het door bepaalde omstandigheden zeer zwaar. Nanda kan soms erg gevoelig zijn Cees vertelde dat ze hierin sterker moest worden. Hij kon precies vertellen waar het probleem lag. Zij heeft weer korreltjes gekregen. De vermoeidheid verdween snel en je zag haar steeds sterker en stabieler worden. Nanda heeft hetzelfde middel nog een keer moeten nemen. Later heeft zij nog een ander middel gekregen. Het was echt geweldig om te zien hoe zij steeds sterker en sterker werd. Zij is echt helemaal opgeknapt. Nanda is nu jaren al niet meer bij Cees geweest omdat het nog steeds niet nodig is geweest.

  Naar aanleiding van het goede resultaat bij de vermoeidheidsklachten van mijn dochter heb ik ook een consult bij Cees aangevraagd. Ik had in die tijd een nekhernia gekregen. Gevolg was veel hoofdpijnklachten, spierklachten in de schouders, oorproblemen, vermoeidheidsklachten en concentratieproblemen. Twee maanden later en na twee verschillende korreltjes waren alle klachten verdwenen. Echt ongelooflijk. Ik heb het 1e middel na ongeveer een jaar nog een keer in moeten nemen omdat een paar klachten een beetje terugkwamen. De klachten verdwenen direct. In al die jaren daarna heb ik geen enkele last meer daarvan gehad.

  Jaren daarna gingen de overgangsklachten opspelen. Ik had veel bloedverlies, wat resulteerde in bloedarmoede, vermoeidheid, weerstandafname. Uiteraard ook gepaard gaand met de nodige opvliegers. Ook hier heeft Cees mij met soms een kleine terugval, bijzonder goed vanaf geholpen.

  Mijn man Ad, die eerst nogal sceptisch was over homeopathie, was ook om. Hij had al jaren lang last van oorsuizingen, duizeligheid, nekklachten, hoofdpijn, bijholteontstekingen en altijd wat verkouden. Ad trok de stoute schoenen aan en ging naar Cees met zijn klachten. Hij kreeg twee middelen. Eerst moest hij korreltjes voor de nekklachten nemen en een paar weken later korreltjes voor het slijm in de holtes op te lossen. Volgens Cees zouden dan ook wellicht de oorsuizingen, duizeligheid en de hoofdpijn minder moeten worden en of verdwijnen. Nou alle klachten na beide middelen 3 keer te hebben herhaald verdwenen als sneeuw voor de zon, behalve de oorsuizingen en de duizeligheid. Die waren wel een stuk minder maar verdwenen niet. Mijn man heeft in het verleden een maagoperatie gehad. Een zogenaamde Billroth. Volgens Cees zou er dan ook eventueel sprake kunnen zijn van een wat laag vitamine B12 gehalte. Cees gaf andere korreltjes mee en B12. Ook de B12 moest mijn man onder de tong laten smelten. Twee weken daarna waren ook de duizelingen en de oorsuizingen weg. Nog steeds zijn deze klachten ook weggebleven. Mijn man loopt nog bij Cees voor de verkoudheidsklachten. De frequentie van de verkoudheidheden nemen sterk af en als mijn man verkouden is komt hij er veel sneller doorheen. Cees is dus nu bezig om het afweersysteem van Ad steeds wat beter te maken.

  Een paar maanden geleden is uiteindelijk mijn zoon Ivo ook bij Cees op consult geweest. Hij liep al een tijd rond met klachten zoals lusteloosheid, alles snel zat zijn enz. Hij zat gewoon dus niet lekker in zijn vel. Uit bloedcontroles bij de huisarts kwamen elke keer geen afwijkingen naar voren. Dit najaar werd het bloed wederom getest en nu bleek de suikerspiegel wat aan de lage kant. Na een bezoek aan Cees kreeg hij drie korrels. Ook kreeg Ivo wat eenvoudige voedingsadviezen mee. De korrels sloegen weer in een keer aan. Ivo was na ruim een week al niet weer moe en naarmate de tijd vorderde is hij zich steeds beter gaan voelen. Hij heeft overal weer zin in. Ivo heeft slechts drie korrels gehad en na het 2e consult hoeft hij voorlopig niet meer terug te komen. Het gaat nog steeds heel goed.

  Het eerste consult bij Cees duurt wel zo'n anderhalf uur. Hij stelt dan enorm veel vragen en soms denk je waarom vraagt hij dat. Maar dat is juist het bijzondere van de homeopathie geen één persoon is hetzelfde dus ook de middelen die Cees verstrekt zijn voor iedereen anders. Ik had vorig jaar een terugval met tussentijds bloedverlies en toen 'toverde' Cees korrels uit zijn koffer hij al jaren niet bij iemand had gebruikt. Hij vond het zelf ook wel bijzonder dat hij op dit middel uitkwam. Het resultaat was verbluffend binnen een paar dagen was het bloedverlies verdwenen en nog steeds en de gynaecoloog stond versteld.

  Voor 'gewone' klachten zoals koorts, hoest, griep, keelontstekingen gaan we naar Cees. Homeopathie werkt dan zeer snel. Als er dus iets is bellen wij Cees. Soms is het heel druk tijdens het spreekuur. Je spreekt dan in met wat je klacht is dan belt hij terug. Je krijgt dan dezelfde dag, indien mogelijk nog een middel voor de acute klacht Je kunt zelfs laat in de avond nog terecht met een acute klacht.

  Wij zijn allemaal zeer en zeer blij met wat er met homeopathie allemaal kan!

  Hartelijk dank ook namens Ad, Nanda en Ivo

  terug


 2. Vage burnout-achtige klachten, angst- en paniekaanvallen, depressie.

  Rinke Steutel uit Ingen.

  Wat kan een leven op zijn kop komen te staan... en wat is mijn leven op z'n kop komen te staan. Achteraf gezien kan ik wel zeggen dat na het overlijden van mijn vader mijn 'emmer' begon over te lopen. Maar ik had het nog niet zo in de gaten. Eerst veel verdriet en rouw, daarna de draad weer opgepakt: als coach had ik een druk bestaan. Wel tobde ik met veel 'vage' lichamelijke klachten: vaag grieperig, misselijk, iedere dag weer. Maar ja, wat kon ik ermee? Dus maar doorgaan. Tot ik op de eerste dag van mijn vakantie vorig jaar 's nachts geconfronteerd werd met paniek- en angstaanvallen. En het daarna langzaam steeds slechter met me ging. Alles werd steeds donkerder. Werken ging niet meer, dus ik zat thuis. Angstig te zijn voor de leegte. Uiteindelijk bang voor alles en vooral voor de zinloosheid. Ik heb in een soort paniekerige zoektocht vele therapeuten en artsen bezocht: van huisarts, naar psycholoog, naar rebirthing-therapeut, naar een spiritueel coach, een Chinese arts. Even bracht het vaak rust en daarna leek het nog slechter te gaan. Burn-out, depressie. Een echt stempel kreeg ik niet, maar wat een hel. De ervaring met de pillen, die ik van de huisarts voorgeschreven kreeg, was het absolute dieptepunt. Nooit meer!

  Zo zat ik maanden thuis. Lezen ging niet, t.v. kijken lukte amper, alles was me teveel. Maar gelukkig las ik op enig moment wel in de 'Esta' een artikel over een vrouw die met hulp van Cees gestopt was met de pillen en haar depressie achter zich kon laten. Website opgezocht, ervaringen van anderen gelezen. Wat was ik blij dat ik daar herkenbare verhalen vond. En wat was ik nog meer blij dat deze mensen 'beter' waren geworden. Dat wilde ik ook!!! Direct Cees gemaild en een week later kon ik al terecht. De intake was heftig en emotioneel, maar voelde als thuiskomen. Hij begreep me. Hij begreep me echt. En als ik het niet kon zeggen, kon hij het wel voor mij. Vanaf het eerste moment had ik volledig vertrouwen en geloof in zijn kunnen. Dus ik met de befaamde korreltjes aan de slag. En ik mocht altijd bellen op zijn spreekuur. Nou, dat heeft Cees geweten, een paar keer per week belde ik hem. Hij werd mijn lifeline. Een ongelofelijk belangrijke lifeline. Want hij kon me bemoedigen en steunen. Hij snapte m'n proces, daar waar bijna niemand het nog begreep. De angst, de donkere dagen, de onrust, hij begreep het. En hij stelde me gerust. Hij was de enige die dat kon. Maar toen kwam nog de grote uitdaging: ik moest geduld hebben. Want er bestaan geen toverkorreltjes die dit soort processen in 1 week oplossen. Bovendien had hij gezegd dat hij het specifiek in mijn geval langzaam laagje voor laagje wilde oplossen. Anders zou het te heftig voor mij worden. Ongeduldig als ik al ben viel dat niet mee. Ik moest de eerste 4, 5 weken doorkomen met de ondersteuning van Cees, want de korreltjes moesten hun werk gaan doen. Maar toen, heel langzaam, werd het beter. Iedere dag een millimeter beter. En hoewel ik vaak zo verschrikkelijk ongeduldig was en het niet meer zag zitten, werd het beter.

  Toen ik als gevolg van dit hele proces ook nog hevige twijfels kreeg over mijn gevoelens richting mijn man, was Cees er weer met de korreltjes. En weer werkt het. Ik kan steeds meer genieten van mijn man. En nu liggen er nog korreltjes klaar voor het laatste stuk in deze marathon: de finale korreltjes, om me nog sterker te maken. Ik zie er naar uit. Ik ben nu een half jaar verder. En terwijl ik dit schrijf, lopen de tranen over m'n wangen. Vanwege de impact van alles, de herinnering, maar ook van geluk. Dat ik inmiddels kan 'terugkijken'. Want ik ben al zo'n eind op de weg 'terug in het leven'. En dat maakt me zo blij.

  Met Cees heb ik mijn genezing gevonden, en ik dank God er nog iedere dag voor. De uitdaging is geweest dat ik geduld moest hebben en vertrouwen. Maar ook daar heeft Cees bij geholpen. Hij is en was er altijd als ik hem nodig had. Een bijzondere man.

  Dank je, Cees

  terug


 3. Internet/computerverslaving, vermoeidheid, emotionele klachten en MS-achtige klachten.

  Tamara van Gessel uit Gouda.

  Ik was alleen, mijn partner was vertrokken en geen idee wat ik met mijzelf en mijn tijd aan moest. Misschien om de pijn te verzachten ben ik mijn tijdverdrijf via internet gaan zoeken. Heel veel chatten, msn'en enz. Tot diep in de nacht praten over van alles en nog wat en vooral over niets. Vroeg opstaan voor mijn werk en dan zo snel mogelijk thuis weer achter de chat. Huishouden was niets meer en mijn administratie lag op een hoop. Ritme had ik ook niet meer. Dag in dag uit. Maand in maand uit. Van chatten kwam afspreken van afspreken kwam nog veel meer afspreken. Het was de kick, avontuur, de spanning. Heel veel dates gehad. Veel losse maar vooral inhoudsloze en lege ontmoetingen. Tot dat ik het helemaal zat was. De leegte knaagde aan mij. Ik wilde er van af want het regeerde mijn leven. Ik had in het verleden al goede ervaringen met de homeopaat Cees Verburg. Zowel met emotionele als fysieke klachten. Vooral de gevoelsstoornissen aan diverse lichaamsdelen staan mij nog erg bij. Volgens de reguliere zorg zou het het begin van MS zijn. In ieder geval waren deze klachten door een middel die Cees Verburg had gegeven binnen een aantal weken geheel verdwenen. Door deze goede ervaringen belde ik hem maar weer eens op voor een consult en vroeg of hij er wat mee kon. Het gaf me hoop dat hij zei ja waarom niet.

  Ik was verslaafd, verdrietig, verlaten, leeg en moe. Het internet was voor mijn een vlucht om maar niet te willen voelen. Een verdoving voor het leven bewust mee te maken.

  Na het eerste middel voelde ik de drang al afnemen en werd het bezoek aan internet steeds minder. Mijn energie werd beter en ik voelde me al wat meer gelukkiger. Na twee consulten en twee homeopathische middelen verder was die verslavende innerlijke drang helemaal verdwenen. Er waren dagen dat ik er niet eens naar om keek.

  Inmiddels doe ik nog wel veel dingen op de pc en internet. Alleen echter wanneer het zinvol voor mijn werk is en er echt tijd voor is. Dus volkomen beheersbaar. Binnen het normale dus. De drang voor die aandacht en maar door en door te gaan voel ik totaal niet meer. Bijvoorbeeld chatten is niet meer aan de orde. Ik ben dus niet meer nutteloos bezig. Ik ben er thans nu al meer dan een jaar van af. Het voelt echt als een bevrijding.

  terug


 4. Gedeelte van een artikel uit de esta nr. 25, datum 26/11 - 9/12 2010 van journaliste Margriet Marbus.

  Hier kunt u het gehele artikel 'Is er leven na de pil?' lezen.
  Uiteindelijk kom ik terecht bij een klassiek homeopaat Cees Verburg uit Gouda. "Hij heeft echt goede resultaten als het gaat om mensen met depressie", bezweert de kennis die hem heeft aangeraden. Op zijn site, bij commentaren van ziin patiënten, lijkt dat inderdaad het geval. Onder het motto 'baat het niet dan schaadt het niet' vraag ik een consult.

  Cees Verburg is een homeopaat zoals je je die voorstelt: wat ouder, makkelijke kleding en de rust zelve. Ik leg hem mijn probleem uit. Hij stelt me vragen. Over vroeger. Over nu. Hoe ik me graag wil voelen. En hij doet een irisscan. "Iriscopie", verduidelijkt hij, "om het psychologische plaatje nog duidelijker te krijgen". Er zit een hoop oud zeer bij je. "We gaan eens kijken of we dat wat kunnen wegnemen". Hij legt uit dat een homeopathisch traject wel tijd kost. Ik moet door verschillende 'lagen' heen waar vaak weer verschillende medicijnen voor nodig zijn. Hij geeft wel een nauwgezette begeleiding tijdens de behandeltijd. De resultaten verschillen per patiënt, maar volgens hem zal ik zeker iets merken van de door hem voorgeschreven medicatie. Ik krijg korrels mee. Zandkorreltjes lijken het. Twee 's avonds, twee 's morgens en twee 's middags. Ik zweet me de volgende dagen rot, maar voel me wel relaxt. "Als het goed is, voel je je de komende maanden steeds meer tevreden", zegt Verburg. Deze behandeling zet ik door.

  Van zijn medicijnen krijg ik een heel tevreden, rustig gevoel - zo is het namelijk, die vent is steengoed.

  De laatste Zoloft-jaren leefde ik in een soort cocon. Langzaam kwam er vervlakking in plaats van dat mijn zintuigen lekker scherp waren. Nu ik een jaar clean ben, weet ik dat. Heb ik bijvoorbeeld ook weer zin in lekker mijn huis opruimen, sex en heb ik vooral veel, idioot veel meer energie. Om half negen tegelijk met de kids in bed ploffen? Nee. Ik heb weer avonden. Ik heb ook weleens een flink wat mindere dag. Maar heeft niet iedereen die? Zo'n dag dat je denkt: ik blijf in bed en doe even niets? Maar ik kan nu ook denken: morgen is alles anders, schijnt de zon weer. Zeven jaar geleden kon ik dat niet. Zat ik letterlijk met mijn rug tegen de muur. Er waren toen ook wel veel dingen waar een mensverdrietig van wordt. Weinig slaap. Het overlijden van mijn vader. Het verbroken contact met mijn moeder. Misschien heb ik al die dingen toen erg onderschat. Anyway: ouder (en wijzer) worden helpt wel met relativeren. Ook een goed medicijn tegen depressie wat mij betreft.

  terug


 5. ADHD, concentratieproblemen, onrust, met zichzelf geen raad weten.

  Rob en Petra Bos uit Boskoop.

  Onze zoon, Pieter Bos, is in 2008 naar de basisschool gegaan. Daar werd al snel geconstateerd dat hij ADHD had.

  Hij is toen getest door het ziekenhuis en daar bleek dat hij aanleg had tot ADHD. Wij zijn toen zelf gestopt met het geven van eten en drinken waar kleurstoffen in zit, daarmee hadden wij al wat resultaat, maar bij lange na nog niet optimaal. Als Pieter kleurstoffen binnenkreeg, ging gaat hij "stuiteren", hij weet zich met zichzelf geen raad, slaat om zich heen, wil alles kapot maken en als hij uitgeraasd is doodmoe en zegt dan ook sorry.

  Via een lerares van zijn school zijn wij bij Cees terechtgekomen. In mei 2009 was de eerste afspraak en daarin was Cees stellig overtuigd dat hij Pieter kon helpen. Hij is in 2009 een aantal keren geweest en heeft ook korrels meegekregen. De eerste keer hielp niet, dus andere korrels gekregen. Er zijn meer dan duizend middelen en soms is het pas bij de 2e of 3e keer raak, zoals Cees zelf zei. Na het 2e middel ging het een stuk beter, ook op school, concentratie was beter, hij was een stuk liever, had ook meer rust in zijn hoofd.

  Dit is tot oktober 2010 goed gegaan. Hij kreeg een terugval vanwege omstandigheden. Zijn oude middel hielp niet meer. Op consult andere korrels gekregen en weer helpen ze.

  Op dit moment kan hij kleurstoffen binnenkrijgen en toch zichzelf blijven. Hij blijft veel rustiger en liever. Zijn concentratie blijft veel beter

  Wij willen Cees dan ook heel erg bedanken voor zijn inzet voor Pieter en hopelijk zijn de korrels in de toekomst niet meer nodig.

  terug


 6. Niet lekker in je vel zitten, vermoeidheid en hoofdpijn.

  Marlies Badri uit Moordrecht.

  Na het lezen van een boek met een waargebeurd verhaal besefte ik me hoe ontzettend blij ik moest zijn met het leven dat ik had en met de man en kinderen die ik had. Al een tijdje was ik daar helemaal niet zo mee bezig, mijn relatie stond op een laag pitje en met mijn kinderen had ik niet veel geduld dus die kregen (naast gelukkig wel een heleboel liefde) wel eens een snauw. De hele dag schoof voorbij, ik had nergens puf voor en zin in, het huishouden gebeurde mondjesmaat en ik liep echt een beetje achter de feiten aan. Ik besefte me dat dit moest veranderen. Ik wilde weer lol maken met mijn gezin en niet meer snauwen tegen mijn lieve kinderen, mijn huis lekker gezellig maken en bijhouden. Van een vriend had ik gehoord dat hij bij een natuurgeneeskundige was geweest waar hij baat van heeft gehad dus dat zou voor mij een eerste stap worden, natuurgeneeskunde.

  Zo ben ik bij Cees terecht gekomen, natuurgeneeskundige maar bovenal dus ook een klassiek homeopaat van waaruit hij mij ook is gaan behandelen. Voor het eerste gesprek heeft hij echt de tijd genomen, ik heb veel verteld, hij veel gevraagd. Wat erg fijn was aan dit gesprek is dat hij soms heel goed onder woorden kon brengen wat ikzelf niet kon. Ook heb ik het idee dat hij een soort 'gevoel' heeft bij iemand en daardoor soms de spijker op z'n kop weet te slaan. Na afloop heb ik korrels meegekregen, korrels om mijn leven te veranderen. 6 korrels zouden alles moeten doen. 2 een uur voor het slapen gaan 2 bij het wakker worden en 2 weer 4 uur later....

  Sceptisch zat ik met mijn korrels in de auto, een lach kon ik niet onderdrukken. Hoe zou dit nu moeten werken? 6 korrels ter grootte van een rietsuiker-korrel.... Maar goed, ik heb trouw mijn korrels genomen, geen koffie meer gedronken en geen menthol meer aangeraakt. Na een dag of 2 al merkte ik verschil. Ik stond bijna fluitend op, deed automatisch alles wat ik moest doen, zag nergens tegenop, had engelengeduld en voelde me echt goed. Al 2 weken voor ik bij Cees kwam liep ik bijna elke dag op paracetamol maar vanaf de dag na het innemen van de korrels heb ik geen hoofdpijn meer gehad. Na een week of 5 heb ik een kleine terugval gehad en de korrels in overleg met Cees nog eens herhaald, dit was goed en alles liep weer lekker.

  Ik heb wat klachten aan de gewrichten van mijn vingers, hiermee ben ik naar de huisarts geweest en na een bloedonderzoek blijkt dat mijn schildklier een wat vertraagde werking heeft. Dit is een nieuw punt dat Cees en ik gaan aanpakken.

  terug


 7. Slapeloosheid en grenzen durven stellen.

  Marijke van Uunen uit Gouda.

  Het is nu bijna een jaar geleden dat ik mijn eerste consult bij Cees heb gehad. Ik had op dat moment al 5 jaar last van slapeloosheid. Ik had al van alles geprobeerd om van mijn slapeloosheid af te komen maar zelfs met rustgevende medicatie en slaappillen lukte het me niet om in slaap te vallen. Bijna iedere nacht lag ik uren te woelen. Op sommige nachten sliep ik soms de gehele nacht niet.

  Op een gegeven moment kwam ik via mijn man op de website van Cees Verburg terecht, hij had die dag op zijn werk enkele positieve verhalen over Cees gehoord. Na al die jaren van slapeloosheid had ik er eigenlijk geen vertrouwen meer in dat ik hier vanaf zou kunnen komen maar door de positieve verhalen van mijn man en de reacties van patiënten op de website besloot ik een afspraak te maken.

  Na een prettig en uitgebreid gesprek kreeg ik een zakje met kleine korrels mee naar huis en eigenlijk gelijk nadat ik de korrels had ingenomen lukte het die nacht vrij snel om in slaap te vallen. De weken erna sliep ik steeds een stukje beter en na het tweede consult en een herhaling van de korrels sliep ik beter dan ooit te voren. Ook merkte ik in de weken nadat ik de korrels van Cees had gekregen dat ik steeds iets meer mijn eigen grenzen durf aan te geven, iets wat ik altijd lastig heb gevonden.

  Nu, bijna een jaar later, slaap ik nog steeds goed en als ik door omstandigheden een lichte terugval heb dan ben ik er na een gesprek en de juiste korrels van Cees zo weer boven op.

  Lieve Cees heel erg bedankt!

  terug


 8. Endometriose en vermoeidheid.

  Simone Schuijff uit Standdaarbuiten.

  Twee jaar geleden ben ik met klachten rondom de menstruatie begonnen. Mijn gynaecoloog constateerde endometriose, voor mij hield dit in dat ik steeds vaker tijdens voor en na de menstruatie veel pijn in buik en rug had.

  Na 3 verschillende hormonenpreparaten te hebben geprobeerd, werden de klachten alsmaar erger. Op een gegeven moment had ik bijna elke dag pijn in mijn buik en dat samen met een soort rugweeën. Lag soms de hele dag op de bank had geen energie of zin meer om wat dan ook te doen.

  Na eerdere goede ervaringen in het verleden met Cees heb ik weer een afspraak gemaakt, daar ik geen vertrouwen meer had in mijn gynaecoloog en eigenlijk de gehele reguliere geneeskunde. Naar mijn idee hadden ze zelf geen idee wat zij met de endometriose aan moesten. Na een setje korrels van Cees zijn mijn buik en rugklachten geheel verdwenen, ongelooflijk. Ik was eigenlijk in mijzelf teleurgesteld dat ik niet eerder met deze klachten naar hem was gegaan.

  Afijn ik kan weer lachen.

  terug


 9. Piekeren, gevoeligheid en depressie.

  Henk Pellekooren uit Schoonhoven.

  Ik noem mezelf een denker, wat door meerderen om mij heen wordt benoemd als een 'tobber'. Ik begrijp het wel, de wereld om mij heen heeft mij vaak zien tobben. En dan op het geestelijk vlak. Depressief heette ik dan te zijn. Jarenlang mee getobd. Hulp gezocht van maatschappelijk werk naar verschillende psychologen, de haptonoom tot aan de dominee. En iedere keer kon ik wel weer verder. Echter het bleef moeizaam. En dan komt er op een dag dat ene zinnetje van iemand die zei: 'Ga eens naar Kees Korrel'. Ja zo heet hij niet, Google maar eens. En dan kom ik uit bij Cees Verburg, ja dat is hem. Na een consult van twee uur en veel, voor mij, bijzondere vragen, komt Cees uit op een middel. Mijn middel, slechts 3 x 2 korreltjes!

  En mijn leven is veranderd. Somberheid maakt plaats voor mijn eigen vrolijkheid. Het stormt nog regelmatig om mij heen, alleen ervaar ik nu ruimte om uit de wind te staan. Een bijzondere ervaring waar ik tot op vandaag heel blij mee ben. Weer weten te vertrouwen op je eigen denken en doen. Dat een veel gegeven advies 'dat ik het zelf moet doen' haalbaar wordt omdat er mensen zijn zoals Cees. Thans loop ik nu bij Cees voor wat fysieke ongemakken. Geestelijk is het nog steeds prima!

  terug


 10. Vermoeidheid, depressie.

  Mevrouw M. Arendsen uit Gouda.

  Mijn dagen waren lang, donker, nietszeggend, zwaar. Iedere ochtend weer opstaan met de gedachte, hoe overleef ik vandaag? Vol verdriet, vermoeidheid, malend, me alles aantrekken, de lat zo hoog leggend voor me zelf dat het niet meer haalbaar was. Hoe moet ik verder?

  Naar een psycholoog? Nee, ik kan niet praten, mijn hoofd zit vol met allerlei gedachtes die niet te beschrijven zijn. Ik wil niet nog meer na moeten denken, kan niet mijn hoofd zit zo vol. Ik weet niet eens hoe ik me voel, hoe ik me zou moeten voelen, wie ik ben? Of eigenlijk wie was ik voordat mij dit allemaal overkwam? Gedurende de periode van mijn burnout was ik dat helemaal kwijt.

  Totdat ik bij homeopaat Cees Verburg terecht kwam, hij mij liet vertellen wat mijn probleem was en ik deed mijn best om het te omschrijven, maar ik was zo leeg dat ik het niet kon! Gelukkig wist hij zijn vinger op de zere plek te leggen en te omschrijven wat er met me aan de hand was. Het klopte, precies! Hij zei wat ik graag had willen zeggen maar niet kon.

  Ik kreeg een voor mij bestemde korrel mee, een wonderkorrel achteraf. Deze heeft mij gered. Geloof het of niet, ik ben bijna weer wie ik was. Ik voel, praat weer, kan de dag aan, lach zelfs weer, heb weer zin om af te spreken met vriendinnen en, sporten is ook weer aan de orde. Ik ga niet meer om 20.00 uur naar bed! Kan dingen nu veel makkelijker van me af zetten en over me heen laten komen, ik maal niet meer. Ongelooflijk, dit had niemand anders voor mij in zo'n korte periode voor elkaar kunnen krijgen. Deze verandering is blijvend wordt er gezegd. Zo niet dan kan er nog een herhaling van de korrel plaatsvinden mijn ziel en ik zijn weer één.

  Dank je wel!

  terug


 11. Groeistoornis, vermoeidheid, emotionele klachten, reukstoornis, blessure en snelle werking homeopathie bij acute klachten.

  Ad, Barbara, Esther en Hannah uit Gouda.

  Ons gezin (Ad, Barbara en dochters Esther en Hannah) komt al tien jaar bij Cees. In die tijd is het op één hand te tellen hoe vaak wij nog een huisarts hebben bezocht. Cees heeft ons al heel vaak uit de brand geholpen, met acute klachten en met structurele dingen.

  Esther had als kleuter zoveel last van haar oren dat ze bijna doof was en buisjes moest krijgen. We zijn toen meteen met Cees aan de slag gegaan. Nog voordat de operatie plaats kon vinden, hoorde ze weer als vanouds. De KNO-arts stond versteld hoe het mogelijk was dat haar oren helemaal schoon waren. Daarnaast was zij een nogal "gesloten meisje". De homeopathie heeft haar evenwichtiger en meer "open" gemaakt. Hannah, is altijd te klein geweest voor haar leeftijd. Omdat wij haar niet met hormonen wilden laten behandelen, is Cees op zoek gegaan naar een geschikt middel. Dit heeft zij de afgelopen jaren regelmatig gebruikt. Dankzij deze korrels is zij meer gegroeid dan ze volgens haar groeicurve zou moeten groeien. Ze is zelfs in een hogere curve terechtgekomen. Ook Hannah heeft de nodige oorontstekingen gehad toen ze jong was. Deze wist Cees altijd snel te verhelpen. Vooral één keer zal altijd in onze herinneringen blijven. Hannah schreeuwde en gilde het echt uit van de pijn. Toen de korrel van Cees haar lippen raakte, stopte ze met gillen en nog geen tien seconden later was ze de rust zelve. Zo snel werkt een homeopathisch middel dus in een acuut geval.

  Ad is een fanatieke sporter. Hij loopt marathons en is actief met poweryoga. Hij heeft een paar keer klachten met zijn benen gehad. Zo had hij een zweepslag in zijn kuit en kon hij nauwelijks lopen. Met korrels van Cees liep hij na een paar dagen alweer als een kieviet en kon hij doorgaan met het trainen voor een marathon. Ad heeft zolang hij zich kan herinneren geen reuk, vanwege chronische voorhoofdsholteontstekingen vroeger en vastzittend slijm in zijn holtes. Dankzij de korrels van Cees is deze oude kwaal voorgoed verholpen en kan hij zelfs weer ruiken.

  Barbara had in de jaren dat de kinderen nog jong waren heel weinig energie. Ze was continue moe. Cees gaf haar een middel waardoor zij lichamelijk en geestelijk helemaal in balans kwam. En mooie bijkomstigheid: haar onregelmatige menstruatie, werd in één keer regelmatig.

  terug


 12. Migraine, hoge bloeddruk, zwanger worden en acute klachten Kindje.

  Mevrouw Klep te Zoetermeer.

  Jaren liep ik al met klachten zoals hoofdpijn, hoge bloeddruk, niet zwanger kunnen worden. Bij huisarts en internist werd ik keurig regelmatig opgeroepen en werd er een bloeddrukmeting gedaan, aan de hand waarvan er weer een medicatie werd voorgeschreven. Maar de klachten bleven. Een kennis stelde me voor te gaan naar Cees Verburg, klassiek homeopaat. Ik was er volstrekt onbekend mee, maar ik had zoiets: baat het niet, dan schaadt het niet.

  Ik kon vrij snel terecht en wel 's avonds, voor een intake (heerlijk als je fulltime werkt). Twee uur hebben we gesproken en ik had toen al een goed gevoel. Er werd eens uitgebreid naar me geluisterd en er werden me verdiepende vragen gesteld. Wauw, er werd een totaalbeeld geschetst en gekeken naar oorzaken in plaats van symptoombestrijding. Dan ga je een traject in waarbij wel geduld vereist is. Je krijgt korrels en hebt regelmatig met Cees contact over hoe je erop reageert. Bij homeopathie kunnen klachten in eerste instantie verergeren om daarna de beterende kant op te gaan.

  Om een lang verhaal kort te maken: ik ben volledig genezen van verhoogde bloeddruk en hoofdpijnen. En ik ben inmiddels de gelukkige moeder van een dochter. Ook met mijn dochter heb ik regelmatig Cees bezocht en haar groei begeleid. Veel kleine kinderen krijgen vaak en snel antibiotica kuren voorgeschreven bij de huisarts. Ik denk dat Laura er in haar achtjarig bestaan 1 gehad heeft. Ook andere ziektetjes zijn met homeopathische korrels voortreffelijk aangepakt.

  terug


 13. Slaapstoornis, zelfvertrouwen, acne en astmatische klachten.

  Petra de Hoog te Reeuwijk.

  Na de geboorte van mijn zoontje kreeg ik last van slaapstoornis. Wat ik ook probeerde, zelfs met zware medicijnen, ik kon niet meer slapen. Ik was teneinde raad. Ook was ik ontzettend onzeker en kon ik niet genieten van de kleine. Het was echt een rot tijd. Ik hoorde blij te zijn met onze mooie gezonde zoon, maar ik kon nergens meer van genieten. Toen vertelde mijn schoonmoeder me over Cees Verburg. Hij gaf me na een uitgebreid gesprek 3 korreltjes. Ondanks het fijne gesprek dacht ik hoe kan dit nu helpen. Ik geloofde eigenlijk niet dat ik hiervan zou kunnen slapen. Als zelfs die zware medicijnen die ik elke dag moest innemen van de huisarts niet hielpen, waarom drie kleine korreltjes wel. Maar ondanks mijn wantrouwen sliep ik die nacht wel. En de volgende, etc. etc. Na 4 weken moest ik terugkomen. Vervolgens heeft Cees nog een andere korrel gegeven waardoor ik weer mezelf kon worden. Ook dat hielp fantastisch. Mijn zelfvertrouwen kwam terug en het genieten kon beginnen. Ik kan niet beschrijven hoe dankbaar ik Cees hiervoor ben. Echt geweldig!

  Ook mijn acne die ik sinds mijn puberteit heb verbeterde enorm. Bij het volgende consult vertelde Cees me dat hij geen korrel gaf omdat ik me nog steeds zo goed voelde. Hij gaf me wel iets mee wat ik dagelijks moest innemen als ondersteuning voor de huid. Dit is geen klassieke homeopathie maar een natuurlijk product uit de natuurgeneeskunde vertelde Cees me. Mijn huid heeft er nog nooit zo goed uitgezien. De acne is weg. Ook mijn acne die ik sinds mijn puberteit heb verbeterde enorm. Bij het volgende consult vertelde Cees me dat hij geen korrel gaf omdat ik me nog steeds zo goed voelde. Hij gaf me wel iets mee wat ik dagelijks moest innemen als ondersteuning voor de huid. Dit is geen klassieke homeopathie maar een natuurlijk product uit de natuurgeneeskunde vertelde Cees me. Mijn huid heeft er nog nooit zo goed uitgezien. De Acne is weg!

  Ik heb natuurlijk zoveel vertrouwen in de behandeling van Cees gekregen dat ik met mijn zoontje op consult ben geweest. Hij hoestte namelijk enorm en bij de huisarts constateerden ze dat zijn longetjes vol slijm zaten. We kregen slijmoplossers en luchtwegverbreders mee wat via een soort toeter met een kapje over zijn mond en neus verneveld moest worden. Dat bij een peuter van ruim een jaar. Die wil dat natuurlijk niet, hij huilde enorm. Helaas hielpen die medicijnen ook niet. Toen hebben we Cees weer gebeld. En met behulp van wat korrels was hij er binnen een week vanaf. Daarna bij de huisarts op controle geweest om naar zijn longetjes te laten luisteren en die bevestigde inderdaad dat zijn longetjes schoon waren. En dat terwijl de huisarts bang was dat hij er astma aan over kon houden. Inmiddels zijn we een jaar verder en heeft hij er nooit meer last van gehad. Als er nu wat is in ons gezin bel ik eerst Cees.

  terug


 14. Onrust en concentratie, sociale problemen, vermoeidheid en immuunsysteem.

  Esther Sleutelberg te Gouda.

  Wij zijn bij Cees gekomen met Rick (10 jaar) toen hij problemen kreeg op school. Hij was erg onrustig, slechte concentratie en op sociaal vlak was hij erg onberekenbaar en impulsief. Hierdoor had hij geen vriendjes op school en liep hij op zijn tenen om toch de resultaten te halen die hoorden bij een kind van zijn leeftijd. Hij was daar erg verdrietig over. Regelmatig kwam hij erg gefrustreerd uit school.

  Wij als ouders en de leerkrachten konden hem niet helpen. Het leek wel of dat alles wat we hem probeerden bij te brengen niet binnen kwam. Ondertussen merkte ik dat hij van een lekker aanhankelijk kind veranderde naar een afstandelijk, bozig jongetje. Als moeder ging ik me hierover echt zorgen maken. De band die we hadden kwam er niet meer uit. En tegelijk wilde hij niet meer naar school en leed hij eronder dat hij geen vrienden kon maken. We hebben het eerst in de reguliere zorg geprobeerd. Dat ging niet zo snel. Van wachtlijst naar wachtlijst en van intake naar intake maar ondertussen konden we niet aanzien dat onze zoon het steeds moeilijker kreeg met zichzelf. Ook bleven de resultaten uit. Met Cees zijn we begonnen met homeopathie. Rick heeft diverse middelen gekregen. We zagen al snel resultaten! Elke keer na een middel ging het beter met Rick. Na ongeveer een jaar zit Rick goed in zijn vel. Is rustig. Hij is nu een jongetje met vrienden, blij om naar school te gaan, goede rapporten en komt weer heerlijk knuffelen met zijn moeder... !

  Zelf loop ik nu ook bij Cees voor emotionele en vermoeidheidsklachten. Daarbij heb ik vaak vage lichamelijke klachten (vaak verkouden enz.). Na een korreltje voel ik me al een stuk beter (evenwichtiger en energieker). Daarnaast heeft Cees een onderzoek laten doen hoe het met mijn afweersysteem zit (ontlasting opgestuurd naar een bepaald laboratorium). Wat hij al vermoedde was dit niet bepaald optimaal. Naast de korreltjes heb ik een natuurgeneeskundig middel gekregen om dit te herstellen. Als ik nu bijv. verkouden ben, herstel ik goed en blijft het dus niet hangen. Emotioneel en fysiek gaat het al stukken beter!

  terug


 15. Benauwdheid, spiritualiteit, migraine, slijmbeursontsteking schouder.

  Ada Dekker te Emmercompascuum.

  Ik ken Cees al meer dan 10 jaar. Het eerste contact was toen mijn toenmalige man enorm benauwd was. Reguliere medicijnen hielpen niet. Ik had via een kennis van mij goede verhalen over Cees gehoord.

  Ik heb hem gebeld. Hij gaf 6 korreltjes. Binnen het uur gaf hij enorme hoeveelheden draderig slijm op. Ik heb nog nooit zoiets gezien. Het was een enorme opluchting. De benauwdheid kwam niet meer terug.

  Zelf heb ik me in de loop der jaren voor diverse klachten door Cees laten behandelen. Ik ben zelf werkzaam in het alternatieve circuit en doe healingen. Als ik moe ben of wat minder "open" sta ga ik naar Cees voor een homeopathisch middel. Na een middel voel ik de energie en gevoeligheid (nodig voor mijn werk) na een paar dagen al weer helemaal terugkomen. De middelen helpen mij steeds om nog meer in balans te komen en mij spiritueel verder te ontwikkelen. Ik ben hiervoor erg dankbaar. Voor mensen die niet bekend zijn met klassieke homeopathie zijn dergelijke "klachten" wellicht minder tastbaar.

  Voor de meer "duidelijke" klachten (fysieke en emotionele) wanneer die zich voordoen laat ik me uiteraard ook door Cees behandelen. Om enkele te noemen die door Cees in de loop der jaren succesvol zijn behandeld: chronische hoofdpijnen, reumatische klachten, jeuk, vastzittend verdriet, slijmbeursontsteking in de schouder. Die slijmbeursontsteking wil ik nog even apart noemen omdat je hier niet zo snel aan homeopathie denkt. Ik had al maanden last van mijn schouder. Fysiotherapie en andere massages gaven wel wat verlichting maar de pijn bleef. Ik had een afspraak bij Cees staan (nog voor de schouderklachten gemaakt). Hij heeft mij een homeopathisch middel hiervoor gegeven. Het moest snel werken vertelde Cees. Inderdaad het was binnen 10 dagen zo goed als over (90%). Na 10 dagen het middel herhaald. Een paar dagen na de 2e inname waren de klachten helemaal verdwenen.

  Cees ik vind dat je geweldig werk verricht en hoop nog lang van je "gebruik" te kunnen maken?


  terug


 16. Piekeren en cyste op eierstok.

  Mevrouw J. van der Wind te Gouda.

  Ik woon in de buurt van de praktijk voor Klassieke Homeopathie en Natuurgeneeskunde van Cees Verburg.

  Ik voelde me de laatste jaren niet lekker in mijn vel zitten. Veel spanningen en dingen die vroeger waren gebeurd kon ik maar niet loslaten. Ik kende eigenlijk mijzelf niet meer. Waar was die leuke meid van vroeger gebleven? Toen er in het ziekenhuis een grote cyste op mijn eierstok werd geconstateerd, heb ik de stap naar de praktijk van Cees Verburg genomen. Ik heb veel positieve dingen over hem gehoord. Ik had er dus wel vertrouwen in. Ik vond/vind het ongelooflijk dat iemand in een gesprek van ongeveer 1 1/2 tot 2 uur precies kon uitleggen wat er emotioneel en fysiek aan de hand was. Het homeopathische middel moest hierop gaan werken. Er zijn nu 3 maanden verstreken. Ik voel mij een heel ander mens. Ben weer vrolijk, pieker niet meer en voel me veel energieker. En... ik ben onlangs in het ziekenhuis geweest. De cyste is totaal verdwenen!

  Fantastisch dat ik de stap heb gezet. Ik ben er zeer happy mee!

  terug


 17. Open been.

  Meneer D. van Driel te Barneveld.

  Ik heb diabetes en een plek op mijn been wilde maar niet dicht. Uiteraard ga je hiervoor naar het ziekenhuis. Toen dit niet echt hielp heb ik een homeopathisch arts bezocht. Ook dit hielp niet echt. Ik was behoorlijk wanhopig. Toen we nog in Gouda woonden heb ik me voor diverse klachten bij Cees Verburg laten behandelen. Ik besloot hem te bellen als mijn laatste hoop.

  Mijn vrouw had namelijk jaren gelden toen ze nog in de verpleging in Gouda werkte een prachtig resultaat gezien bij een open been door Cees Verburg behandeld. Na het bezoek kreeg ik zoals gebruikelijk weer 6 korreltjes. Al na een paar dagen kwam er een grote hoeveelheid etter uit de wond. Mijn wond was binnen een week dicht. Niet te geloven, maar echt waar. Het zal natuurlijk niet bij iedereen zo snel gaan. Maar ik heb al meer gehoord dat hij hierin veel succes heeft. Mijn been blijft dicht en ziet er weer goed uit. Ik maak graag de reis vanuit Barneveld naar Gouda voor mijn andere klachten. Die nu ook alweer een stuk vooruit zijn gegaan. Heel erg bedankt!

  terug


 18. Open wonden die niet wilden genezen.

  Meneer W. van Heijningen uit Alphen a/d Rijn.

  Na de 2e niertransplantatie was de doorbloeding van beide voeten zeer slecht geworden, dat resulteerde in amputaties van verschillende tenen van beide voeten. Helaas wilden de wonden niet gaan sluiten. De artsen vreesden op korte termijn voor meer amputaties, zoals beide voeten en een been. Dit was voor mij doorslaggevend om ten einde raad een alternatieve therapie te zoeken. Ik wilde mijn voeten en been behouden. Ik had goede verhalen over de heer Verburg gehoord. Hij gaf mij een paar korreltjes. Het resultaat was verbijsterend. De voeten knapten zienderogen op met de homeopathische korreltjes. Ook mijn directe omgeving was meer dan verbaasd. Na 2 maanden waren mijn Ik had zijn telefoonnummer aan een meneer uit Dordrecht gegeven, die ik in het ziekenhuis had ontmoet. Hij tobde met dezelfde klachten. Na verloop van tijd sprak ik deze meneer. Hij vertelde mij verheugd dat hij dezelfde resultaten had. Nu ben ik uitermate blij dat ik de stap heb gezet. Alle hulde aan deze homeopaath.

  terug


 19. Spastische darm en rugpijn.

  Mevrouw M. van de Vlist te Driebruggen.

  Via via ben ik bij de heer Verburg gekomen. Ik heb wat ze zeggen een spastische dikke darm. Ik heb hiervoor heel lang in het ziekenhuis gelopen. Niks hielp. In het gesprek vertelt hij mij dat mijn rugpijn hier mee te maken kan hebben. Vroeger heb ik een ongeluk gehad. Ik heb korreltjes gekregen. Eerst voor mijn rug. Daarna voor mijn krampen in mijn buik. Het is helemaal over. Ik heb al meer dan 2 jaar geen rugpijn en krampen meer. Wat ben ik blij. Ik ben weer terug voor mijn stembanden. Ook dit gaat na een paar weken al een stuk beter.

  terug


 20. Hooikoorts en nog in behandeling zijnde psoriasis.

  Marian Zollner te Boskoop.

  Mijn lol in het voorjaar/zomer wordt al jaren vergald door hooikoorts! Volgens mijn huisarts ben ik lachwekkend allergisch voor m.n. de berkenboom. Cees behandelt mijn dochter al jaren met hele positieve resultaten, dus ik dacht laat ik het ook eens proberen en tot mijn verbijstering heb ik na het nemen van 3 kleine korreltjes nergens meer last van! Geen oogdruppels, neusspray en pillen heb ik meer aangeraakt. Nu ga ik door voor de volgende uitdaging - mijn psoriasis. Het 1e resultaat is al bereikt veel minder jeuk en de open plekken zijn dicht.

  terug


 21. Depressie, hoofdpijn, tandenknarsen en spanningen in nek en schouders.

  Mevrouw Tessa Weenhof te Reeuwijk.

  Ik heb Cees leren kennen op aanraden van een goede vriendin van mij. Ik had erg veel last van depressieve klachten door onverwerkt verdriet en knaagde vooral 's nachts al mijn kiezen kapot. Door 't tandenknarsen had ik veel hoofdpijn en spanningen in hals en schouders. Daarbij sliep ik ook nog eens heel slecht. Ik moest nooit iets van homeopathie hebben en wimpelde 't altijd af als hocus pocus. Dat een paar korreltjes iemand konden genezen geloofde ik niet. Ik werk zelf als klinisch chemisch analiste in een ziekenhuislaboratorium en vertrouwde tot nu toe altijd op de gangbare medicijnen en therapieën. (Ik staaf alle ziektebeelden aan getallen vanwege mijn werk.)

  Zéér sceptisch en met veel vooroordelen ging ik naar Cees toe. Maar ja, wat moet je anders als de reguliere medicijnen voor mijn klachten geen oplossing kunnen bieden. Groot was dan ook mijn verbazing dat Cees in een anderhalf uur durend intakegesprek precies de vinger op mijn "zere plek" kon leggen. Hij gaf mij korrels met instructies mee.... en zowaar 't werkt! Ik kan 't zelf nog steeds nauwelijks geloven. Ik weet wel dat ik er nog niet helemaal ben en val ook wel eens terug, maar mijn klachten zijn zo verminderd dat ze mij niet meer hinderen in mijn dagelijkse bezigheden! Veel minder depressief, tandenknarsen weg, pijnen zijn veel en veel minder etc.. Als ik een terugval heb, moet ik het middel weer innemen Dit helpt dan direct! De intervallen van terugval worden steeds langer, zijn minder heftig en duren korter. Het gaat voor 100% goed komen. Ik sta nu al na een paar maanden op een verbetering van 85%! De klachten had ik al jaren! Naast de fijne en zinvolle gesprekken ben ik toch ook wel blij dat Cees zeer onderlegd is in de reguliere geneeskunde. Deze combinatie geeft voor mij nog meer vertrouwen.

  Ik kan niet anders zeggen: "ik ben om, homeopathie is voor mij SUPER HOCUS POCUS!"

  terug


 22. Chronische koorts, darmkrampjes, benauwdheid, huidklachten, snelle werking homeopathie bij acute klachten en emotionele klachten.

  Mevrouw S. Heisterborg-Hoogenboom te Gouda.

  Na de geboorte van mijn oudste dochter, ongeveer 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met homeopathie, en dus met Cees Verburg.

  Ik had al ongeveer 4 weken hoge koorts, viel enorm snel af en kon eigenlijk niet op mijn benen staan. Na verscheidene bezoekjes van huisartsen, ikzelf naar het ziekenhuis, ongeruste verloskundigen bleef mijn koorts maar aanhouden. Ik bleek het cytomegalievirus te hebben, op zich niks ernstigs behalve die koorts voor mij dan die heel uitputtend was. Ik kreeg allerlei antibioticakuren die weinig deden. Via via kwamen we in contact met Cees, die wel dacht dat hij iets voor mij kon betekenen. Cees deed een huisbezoek en stelde allerlei vragen aan mij over allerlei dingen die naar mijn menig niets met de koorts te maken hadden. De volgende dag kreeg ik een mini buisje met minikorrels, na die genomen te hebben was binnen een dag de koorts verdwenen en voelde ik weer een beetje energie terugkomen.

  Ongelofelijk verbaasd maar aan den lijven ondervonden wat van die kleine korrels deden werd ik fan van de homeopathie en de manier van denken, zonder daarbij trouwens de reguliere geneeskunde uit het oog te verliezen. Vind dat ze absoluut naast elkaar moeten bestaan.

  Na mijn eigen resultaat wisten we al heel snel dat dit ook goed was voor onze kinderen. Inmiddels hebben we drie dochters en bij de jongste heb ik ook zo'n duidelijk voorbeeld van hoe snel de korrels kunnen werken. Ze had toen ze klein was veel last van darmkrampen, op een zeker moment na een voeding kon ze alleen nog maar huilen, brullen, krijsen en heel boos zijn. Zij was al een half uur aan het huilen en ik besloot Cees te bellen. De korrels hadden werkelijk meteen effect, ze zaten net in haar mond of ze zakte ontspannen tegen mij aan, stopte met huilen en ik mocht haar weer troosten. Dan sta je toch wel weer even verbaasd naar dat buisje te kijken.

  Onze eerste dochter heeft veel huidproblemen gehad en was vaak benauwd en hoesterig. Bij een arts krijg je dan alleen een symptoombestrijder (slijmoplosser). Cees zoekt naar een middel wat de kern van de oorzaak is. Hij noemt dit het constitutionele middel, het middel voor de langere termijn. Een acuut middel, zoals hij dit noemt, moet direct werken, zie hierboven. Met soms wat geduld (zoeken naar het juiste middel) is ze er helemaal vanaf gekomen. Zij is tevens een zeer gevoelig meisje. Bij haar zowel fysieke als emotionele klachten heeft de homeopathie haar zeer goed geholpen.

  Het tweede is een kind aparte. Geboren met een slap spiergestel, moeizaam op te starten voedings/eetproces, laat lopen rond 21 maanden en een hoop andere problemen rond "vanzelf" groot groeien. De korrels, naast fysiotherapie, hebben haar geholpen om letterlijk en figuurlijk steviger te worden. Op het moment dat ze de korrels krijgt zie je dat ze zich letterlijk direct beter voelt en dus beter in haar vel zit, zowel op fysiek als emotioneel nivo. Moeilijk medisch aan te tonen, maar je ziet het en voelt het.

  Ons derde kind heeft allen maar korreltjes gekregen voor acute klachten (darmkrampen, koorts etc.). Bij acute klachten sta je echt verbaasd hoe snel homeopathie werkt!

  terug


 23. Astma, eczeem en zelfvertrouwen.

  Bianca van Roon, te Reeuwijk.

  Ik kwam bij Cees voor onze dochter Sanne. Die last had van flinke astma en hiervoor 2 soorten inhalers moest gebruiken. Ze hielpen wel maar het ging nog lang niet goed vond ik. Mijn moeder kwam al bij Cees en dat hielp haar goed.

  Sanne was toen 2 jaar en rennen deed ze niet. Maar nadat ze haar eerste korreltje had gekregen ging ze ineens wel rennen, na 1 week al! Het heeft wel lang geduurd (2 jaar) voor ze helemaal zonder inhalers kon. Het ging wel elke maand steeds een stukje beter. De medicijnen bouwden we ook beetje bij beetje af (het waren zware medicijnen). Van Cees moesten we dit wel ook in overleg met de arts doen. Sanne is nu al zeker 5 jaar zonder medicijnen.

  Onze andere dochter Tessa heeft erge eczeem en ook dat heeft Cees onder controle gekregen. De hormoonzalf hielp wel maar het keert elke keer weer terug (vaak erger) maar met korreltjes van Cees zijn we al een heel eind op de goede weg. We komen regelmatig terug voor Tessa bijvoorbeeld als ze is ingeënt maar zolang er geen gekke dingen als dat zijn is het stabiel. Tessa heeft zich wel enigszins aangepast want elke dag zwemmen in chloorwater kan ze nog niet dat is teveel van het goede. In de plas zwemmen kan ze bijvoorbeeld wel elke dag. Zalf hoeven we niet meer te smeren. Ook dit gaat dus goed gekomen.

  Door de resultaten van mijn moeder en van mijn dochters, heb ik mezelf ook door Cees laten behandelen. Dit vergde toch wel enige inspanning van mij want je slaat natuurlijk niet voor niks een andere weg in dan het reguliere plaatje daar ging natuurlijk heel wat aan vooraf. Afijn ik zat zelf al lange tijd niet meer lekker in mijn vel. Cees zei dat hij mij daar ook mee kon helpen. Dat is ook zeker gelukt. Als ik er nu zo op terug kijk komt het er eigenlijk op neer dat ik zolang voorbij mijn eigen grenzen ben gegaan dat ik eigenlijk nog maar heel weinig voelde. Oh ja een gek ding was dat ik door het korreltje van Cees mijn lichaam beter ging voelen, ik voelde bijvoorbeeld ineens de stralen water van de douche meer. Het voelde erg goed. Behalve dan dat ik doodmoe was en overal tegenop zag als het maar iets anders ging dan ik wilde of verwachtte. Ik ben door Cees zijn steun veel meer tot mij zelf gekomen door middel van homeopathische middelen, gesprekken en soms supplementen. Dat gaat natuurlijk niet in 1 dag. Daar moet je aan werken en in begeleid worden, maar ik kan nu zeggen dat ik gelukkig ben veel minder moe en mijn grenzen nu veel beter weet. Het is nog steeds niet mijn sterkste punt, maar ik leer er nog steeds bij. Cees ontzettend bedankt voor je steun, duidelijkheid en inzet ga zo door.

  terug


 24. Reumatische klachten en vermoeidheid (mijzelf), spastische darm en koliek, aanvallen (ons konijn), wagenziekte (onze hond), artrose en pijnlijke spieren (onze hond). Zwelling been (ons paard).

  Mevrouw Y. Roobol te Gouda.

  Mijn ervaringen met de praktijk voor Klassieke Homeopathie en Natuurgeneeskunde van Cees Verburg.

  Het hele gezin, inclusief onze huisdieren zijn al vele jaren patiënt/klant bij Cees. Zonder overdrijven kan ik stellen dat de resultaten van zijn behandelingen ronduit opmerkelijk en voor ons zeer succesvol zijn!

  Laat ik een paar voorbeelden geven:
  Mijzelf. Ik had al jaren lang last van reumatische klachten die mij in grote mate hinderden in mijn dagelijks leven (pijn, stijfheid, vermoeidheid, etc.). De medicijnen van de huisarts en specialist hadden naast de extreem veel bijwerkingen, geen enkel resultaat! De korreltjes (homeopathisch middel) van Cees hebben mij nagenoeg van mijn pijn, stijfheid en vermoeidheid verlost en mij ook mijn broodnodige nachtrust weer teruggegeven. Ook andere klachten heeft hij met veel succes behandeld.

  Ons konijn. Ik heb al 7 jaar een konijn dat vanaf het begin regelmatig ziek was: een soort ernstige koliek aanvallen. De reguliere medicijnen en de hoge dierenartsrekeningen brachten geen genezing. Een homeopathische korrel heeft hem genezen. De intervallen tussen de aanvallen werden steeds groter en minder heftig en ze bleven uiteindelijk helemaal weg!

  Onze honden. De ene hond heeft al van pup af aan ernstig last gehad van wagenziekte. Medicijnen hielpen niet en hadden veel bijwerkingen. Als we naar de auto liepen, kroop hij weg. Nu springt hij blij in de auto en is zelfs dit jaar zonder problemen mee naar Oostenrijk geweest. De Duitse Herder is al wat ouder en heeft o.a. artrose en regelmatig terugkerende darmproblemen De korrels (2 verschillende middelen) hebben ervoor gezorgd dat de pijn, de stijfheid en de darmklachten grotendeels zijn verdwenen. Als je haar nu ziet spelen en rennen geef je haar geen 10 jaar. Ze voelt zich weer jong. Echt wonderbaarlijk!

  Ons paard. Is met diverse klachten ook succesvol door Cees geholpen. De laatste klacht was een zwelling aan het been. De korreltjes moesten in een sessie van 3 X 3 korreltjes worden gegeven. Bij elke inname zag je het been vrijwel direct daarna slinken. Weer een fantastisch resultaat want na de 3e sessie is het been weer normaal!

  Ik realiseer me dat er uiteraard ook ziektes bestaan die niet zijn te genezen. Gezien echter mijn eigen ervaringen en wat ik van andere mensen over Cees heb gehoord, zou ik willen bepleiten: mensen zet de stap naar Cees. Gun jezelf en je dieren de kans op verbetering van een lichamelijke en geestelijke gezondheid. Ik zeg: DOEN!

  terug


 25. Vermoeidheid, emotionele klachten, eczeem (onze dochter), pees- en bandklachten (ons paard), ongeval en eetlust (onze kat), oogklachten (cavia uit de winkel) darmklachten (reptiel uit winkel).

  Helma de Bruyne, voormalig eigenaresse dierenspeciaalzaak te Gouda Goverwelle.

  Mijn ervaringen uit de praktijk met homeopathie en bij dieren zijn bijzonder te noemen.

  Zo hebben wij een Baardagaam die zeer ernstig verstopt zat, wilde niet meer eten en was meer dood dan levend. We hadden een middel van Cees hiervoor gekregen, maar nu nog erin zien te krijgen! We hebben het wat vermengd met water in een spuit, maar hij wilde natuurlijk zijn bek niet opendoen, toen hebben we een klein beetje in een oog gespoten en dat likte hij gelukkig op. Na ongeveer een uur zat het hele hok onder de ontlasting en was hij springlevend en nog steeds!

  Een ander verhaal gaat over mijn kat, die was onder een bus gekomen, zijn hele kop was scheef en dik, hij had sondevoeding en ik werd door de dierenarts gebeld om hem op te halen, misschien ging hij thuis wel eten. Hij wilde echter niet eten. We hebben met Cees overlegd. We kregen twee middelen voor de zwellingen die dan eerder weg zouden gaan en hij dus minder pijn zou hebben ook bij het eten. En een middel voor de eetlust. Wij hebben direct de middelen gegeven. Na een half uur zetten we wat eten voor zijn neus en hij gaat midden in de kamer zijn bak leegeten! Hij is daarna helemaal genezen (ook de zwellingen gingen snel weg).

  Toen hadden we eens een jong paard met een grote beschadiging aan een zogenaamde ophangband van de voorvoet (vergelijk maar met een klein soort enkelband). Dit was een nare blessure, met 70% kans op recidiveren. Na overleg met Cees ondersteund met een homeopathisch middel, want verder is het gewoon een kwestie van rust houden, alleen stappen met paard. Na enige tijd een scan laten doen door de dierenarts en deze wist niet wat hij zag, hij noemde het 'spectaculair verbeterd'.

  Toen hadden we een keer een cavia in de winkel met plotseling een waas in de ogen, waarschijnlijk een flinke beschadiging (je zag zelfs de pupil niet meer), na deze een middel door het drinkwater te hebben gegeven, was het oog binnen twee dagen weer normaal.

  Als laatste geen dier maar onze dochter, zij zat onder het eczeem, na verschillende homeopathische middelen en wat aanpassingen in de voeding is de eczeem al voor jaren verdwenen. Laatst heeft onze dochter een middel voor haar energie gekregen. Ze was al geruime tijd moe en zat niet lekker in haar vel. Na een week zagen we al een grote verbetering. Zij voelt zich duidelijk beter in haar vel en is veel energieker.

  Concluderend mag ik zeggen dat als wij of de dieren wat mankeren, ik mij afvraag, zou dat goed te behandelen zijn met homeopathie, want na een behandeling word je ook iedere keer wat sterker en dan bedoel ik voor wat betreft je weerstand en vaak ook mentaal/psychisch is mij wel gebleken

  terug


 26. Niesziekte, lusteloosheid, misselijkheid, huidklachten, zelfvertrouwen en vlooienallergie (katten).

  W.E. Kuyvenhoven te Rotterdam.

  Door de jaren heen heb ik regelmatig een beroep gedaan op de geneeskundige kwaliteiten van de heer C.W. Verburg te Gouda. Voor mijzelf heb ik meer dan goede ervaringen. Mij is echter gevraagd om ervaringen met u te delen specifiek over katten. Enkele herinneringen die mij door de jaren heen te binnen schieten zijn:

  Het huurders echtpaar (wij verhuren woonruimte) in Rotterdam-Zuid met vier katten besmet door niesziekte is nog steeds dankbaar voor de adequate behandeling van de dieren aangezien de tot dan toe gevolgde reguliere aanpak de ziekte niet onder controle kon krijgen Alle vier de katten zijn volledig en snel van deze kwaal afgeholpen.

  Tarzan, een zwart-witte kater woonde 17 jaar in de kelder van een snackbar alvorens hij een beter plekje kreeg aangeboden; zonlicht, vogels, soortgenootjes e.d. waren hem toen onbekend. Aanvankelijk draaide hij lekker op zijn nieuwe stek vol met nieuwe ervaringen en ontdekkingen maar werd op gegeven moment tamelijk lusteloos en misselijk, kreeg een doffe vacht en ontwikkelde enkele kale plekken, na enkele behandelingen zijn alle klachten verdwenen en straalt nu weer levensvreugde uit.

  Mijn woning deelde ik met twee katten totdat enkele jaren terug een hongerig mager poesje 's avonds langs kwam lopen en de bordjes leeg at. Ze had veel te vertellen en haar mauwtjes maakten indruk. De volgende dag idem dito en toen ze verkennend de woning betrad bleek dat de twee huiskatten betrekkelijk mild reageerden. Kleine Sita bleek in de buurt te wonen bij een jong stel drukke mensen die blij waren dat ze een nieuw plekje gevonden had. Het schudden van haar kopje was opvallend en af en toe vloeide er iets bruinachtigs uit haar rechteroor, zoals lava uit een vulkaan stroomt. De gemene ontsteking werd na juiste diagnose en enkele behandelingen door dhr. Verburg genezen. Het mooie was dat zij het middel zelfbewuster werd. Ze was gewoonweg flinker en dapperder geworden. Tevens heeft hij bij een kennis van mij haar kat van een vlooienallergie afgeholpen.

  terug


 27. Ernstige acne.

  Anne Batelaan te Woerden.

  Ik ben met acneklachten eerst bij schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten geweest. Mijn klachten werden echter alsmaar erger, zo erg zelfs dat er op een gegeven moment grote dikke plakkaten op mijn wangen verschenen. Er was bijna geen normale huid meer te zien. Na de eerste korrels van Cees werd het al veel minder. De plakkaten op mijn wangen begonnen er geleidelijk af te gaan; ze werden namelijk steeds kleiner en minder dik. Natuurlijk gaat het allemaal niet in één keer weg, maar het gaat in stappen. Het werd telkens wat beter. Nu, meer dan een jaar later, is mijn gezicht eigenlijk helemaal schoon; een gezonde huid met hier en daar nog wat kleine plekjes die je eigenlijk nauwelijks meer ziet. In plaats van acne met kleine stukjes huid is het nu een gezonde huid met hier en daar soms een heel klein puistje. Ook dit gaat steeds beter, ook de kleine plekjes zijn bijna helemaal verdwenen.

  terug


 28. Overgangsklachten.

  Claudia Hulshof.

  Ik was pas 37 toen het begon met nachtelijk zweten. Mijn bed was regelmatig drijfnat als ik wakker werd. Heel vervelend, maar daar viel mee te leven. Pas toen ik twee jaar geleden werd overvallen door een gedeprimeerd gevoel, begon het mijn leven te beheersen. Ik was er van overtuigd dat mijn leven over was en had geen vertrouwen meer in de toekomst. En ik voelde me ontzettend onaantrekkelijk. Het waren voor mij onbekende emoties: ik had altijd veel zelfvertrouwen. Mijn haar was op dat moment al langer grijs en waar ik dat eerst accepteerde, dacht ik er nu toch over om het te verven. Dat was pure onzekerheid. Ik wist dat het de overgang was. Louis steunde mij enorm. Hij las zich in over de overgang en deed er alles aan mij te laten merken dat mijn leven nog niet voorbij was, en dat ik er mocht zijn. Maar als je dat zelf niet zo ervaart, kan een ander je dat niet duidelijk maken.

  Bij toeval stuitte ik op een artikel over homeopaat Cees Verburg die een journaliste van de antidepressiva had afgeholpen. Dat stuk sprak mij zo aan, dat ik een afspraak met hem maakte. Ik wist niet of hij ook vrouwen met overgangsklachten hielp, maar ik waagde de gok. Cees wilde het grote plaatje weten; hoe was mijn leven tot nu toe geweest? Ik vond het heel prettig dat ik hem dat allemaal kon vertellen. Op basis van mijn verhaal heeft hij me korrels meegegeven, die ik gedurende drie dagen moest innemen. Al na twee dagen merkte ik dat de constante megastroom van gepieker weg was. En mijn energie kwam terug! Ik heb sindsdien één keer een terugval gehad, die met dezelfde korrels zo weer was verholpen. Het effect is voor mij onbetaalbaar. Ik ben weer optimistisch en mijn afstandelijke houding is verdwenen. Ik ben meer gaan zingen en werk momenteel aan mijn eerste boek. Waar ik eerst alleen maar gesloten deuren aan het einde van een tunnel zag, zie ik nu weer licht. Oud of lelijk voel ik me niet langer, ik ben begonnen aan een tweede leven.

  terug


 29. Homeopatische Behandeling paarden (ernstige infectie, pees- en spierproblemen, arthrose, eczeem, etc.) Behandeling kalfje met ernstige darmproblemen. Behandeling kinderen terugkerende infecties, lage weerstand en zich weer rustiger en meer happy voelen.

  Lianne Brand.

  Mijn eerste ontmoeting met Cees berustte in eerste instantie op pure toeval en dat was bij ons thuis op stal. Cees bezocht daar een aantal paarden waarbij hij onlangs voor uiteenlopende klachten een behandeling was gestart. Ik kwam die avond net thuis met êên van onze paarden uit de kliniek. Een paard wat nog steeds erg ziek was. Extreme, een jaarling hengst had zich weken eerder verwond in de wei en die kleine wond was uitgelopen op een ernstige infectie waarbij zijn leven gevaar liep. Na een trap van een ander paard op het spronggewricht, was een klein gaatje verergerd tot een ernstige infectie in peesschede en dreigende botontsteking. Wat je letterlijk zag was een groot gapend stinkend gat nabij het spronggewricht rechtsachter en een mager paard met koorts. Extreme was hiervoor al zeven weken opgenomen geweest in een kliniek en meerdere malen in het gewricht geopereerd en gespoeld. Ook de vele antibiotica had niets geholpen. Extreme was opgegeven maar door de sprankeling in zijn oog en zijn vechtlust besloot ik hem mee naar huis te nemen. In dit soort zaken ga ik vaak af op mijn gevoel. Eenmaal thuis zat ik toch een beetje met mijn handen in het haar en diezelfde avond liep ik gelukkig Cees tegen het lijf. In eerste instantie hield ik af, ik wist dat ik voorzichtig moest zijn qua behandeling omdat ik waarschijnlijk maar êên kleine kans had. Cees voelde zich gelijk aangetrokken tot Extreme en vroeg mij toch om die kans om hem te mogen behandelen. Ik besloot Cees toe te laten en we zijn diezelfde avond nog gestart. De eerste weken waren erg spannend en intensief. We haalden hem direct van de antibiotica af en Cees startte met korrels en een stapbeleid. Iedere twee uur tot ,s nachts toe bleef ik hem een paar minuten stappen. Verder hield ik hem dag en nacht in de gaten en Cees was er ook altijd als het niet goed ging. Want door dalen zijn we gegaan. Zelfs ben ik een keer om twee uur ,s nachts naar Gouda gereden om korrels te halen toen de infectie de overhand dreigde te krijgen. Goed monitoren en overleggen hield Extreme op de been. Wel werkten de plaatselijke dierenartsen mee om de pijn te bestrijden, maar schudden ook vaak met hun hoofd als ze Extreme zijn been zagen. Menigeen was ervan overtuigd dat dit geen schijn van kans zou maken en vond ons eigenwijs. Maar het tegendeel bleek, toen we eenmaal de infectie onder de knie hadden en Cees korrels voor de doorbloeding ging geven, genas het been enorm hard. Uiteindelijk was het na twee maanden dicht en kon Extreme er weer goed op lopen. Door de winter heen is hij sterker geworden en heeft hij veel mensen met zijn mooie uitstraling en krachtigheid versteld doen staan. Extreme is er nog en onze grote slungel doet het goed! Het been is nog iets dik, maar toch wordt dit steeds minder. Hij heeft gelukkig nog de tijd en ik ben blij dat we toch doorgezet hebben!

  Verder is Cees nu zo wat onze huis- en stalhomeopaat geworden. Diverse paarden op stal met onder andere peesproblemen, eczeem en artrose zijn met positief resultaat behandeld. Ook êên van onze jonge kalfjes die erg aan de diarree was en ondanks al onze moeite en reguliere behandeling behoorlijk was uitgedroogd, heeft Cees met de juiste aanpak kunnen redden. We hebben hem nadien ook Cees genoemd en hij loopt nog steeds bij ons op de wei!

  Ook betekent de behandeling van Cees tot op de dag van vandaag veel voor onze kinderen. Ze hebben alle twee al sinds hun geboorte te kampen met een verlaagde weerstand en chronische infecties in het KNO-gebied. De afgelopen jaren hebben we zo wel regulier als alternatief stad en land afgelopen. Sinds we bij Cees lopen, boeken we echt resultaat. Er is sinds vorig jaar geen antibiotica meer nodig geweest. Dat is bij ons uitzonderlijk daar onze oudste zoon zelfs onderhoudsantibiotica moest gebruiken om niet constant ziek te zijn. Met hem gaat het erg goed en dit is in alles te merken. In zijn speelgedrag, humeur en op school. Onze jongste dochter wordt nu intensief behandeld door Cees voor ook klachten in het KNO-gebied. Hierbij boeken we steeds meer resultaat. Het vergt iets meer geduld en tijd, maar het juiste middel lijkt nu gevonden. Wat we verder erg fijn vinden is Cees zijn betrokkenheid en het feit dat hij open staat voor overleg.

  Wij zijn dus erg tevreden en kunnen Cees niet meer missen! Onze kinderen en paarden varen wel bij zijn klassieke homeopathische behandeling. Ook vult het de reguliere aanpak goed aan, mits je (kinder) arts of dierenarts hier voor open staat. Dit is bij ons wel het geval.

  Door onze ervaringen met onder andere Extreme, startten wij binnen afzienbare tijd op onze stal met een revalidatie-unit voor paarden. Hier kunnen paarden met uiteenlopende klachten worden gestald en behandeld. Cees kan dan de homeopathische behandeling uitstippelen en wij voeren dit beleid uit, aangevuld met de nodige reguliere zorg door dierenarts, zorgvuldige monitoring en verzorging op onze luxe pensionstal.

  terug